Language: EnglishNederlands Tel. +31 (0)20 446 7111

Over ons

In 1756 (!) besluiten de ondernemers Kuyper, Van Dam en Smeer om hun expertise in de zeevrachtexpeditie aan te wenden in een eigen onderneming. Als uitvalsbasis wordt de haven van Rotterdam gekozen. De initialen van de drie oprichters zijn terug te vinden in de naamgeving.

KDS weet moeilijke tijden (wereldoorlogen, economische crises) te trotseren. Met haar kantoor op de Luchthaven Schiphol splitst de in 1986 geformeerde luchtvrachtdivisie KDS Air zich in 1988 af van het Rotterdamse KDS. KDS Air vestigt zich in 1994 als eerste (!) expediteur op Schiphol Zuidoost. De klant kan bij KDS Air terecht voor het verzorgen van lucht-, zee en wegtransport.

KDS Air groeit uit tot een totaalaanbieder van logistieke diensten, compleet met een eigen loods. De naam 'KDS Air' wordt daarom in 1998 vervangen door een naam die de lading beter dekt: KDS Cargo.

KDS Cargo werkt overal ter wereld samen met geselecteerde agenten, die net als KDS Cargo persoonlijke service hoog in het vaandel hebben staan. Sinds 1998 is KDS Cargo lid van het wereldwijde HTFN-netwerk. Dit is een netwerk van zeer betrouwbare en kwalitatief hoogstaande expediteurs op alle belangrijke locaties wereldwijd. Hierdoor kunnen wij gebruik maken van de locale expertise van deze partners en een goede afhandeling van onze zendingen wereldwijd garanderen.

Sinds 2010 is KDS Cargo gevestigd in een nieuw, multifunctioneel en ultramodern pand op Schiphol. Dit pand en onze veiligheidsprocedures zijn TAPA-A gecertificeerd.

Het dienstenpakket van KDS Cargo omvat naast luchtvrachtexpeditie ook zeevrachtexpeditie, douaneafhandeling, fysieke distributie en opslag.

©2022 Webdesign Bureau De Webmakers